Miruna pod pierzynką z sera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nieco inna wersja na piątkowy obiad

  • 30 min

Składniki:



  • 100 gram kaszy gryczanej
    2 sztuki filetu z miruny
    ser żółty
    2 łyżki masła
    przyprawa do ryb
    ketchup

Miruna pod pierzynką z sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy ugotowaną i odcedzoną kaszę. Filety z miruny nacieramy solą morską oraz przyprawą do ryb - układamy na kaszy gryczanej. Na każdej rybie układamy w kilku miejscach po łyżce masła. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180*) i pieczemy 15 minut, następnie posypujemy rybę startym żóltym serem i zapiekamy kolejne 5 minut. Na talerzu układamy filet rybny z serem i kaszę gryczaną, całość podałam z dodatkiem ketchupu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy