Pierś kurczaka pod pierzynką z sera i marchewki

5 (198 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Te soczyste i delikatne kotleciki są świetną alternatywą dla "zwykłego" kotleta z piersi

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • na 4 kotlety:
    2 pojedyncze piersi z kurczaka( lub cztery stugramowe kotlety z piersi indyka)
    2 małe cebule,
    1 marchew,
    150 g sera żółtego,
    1 łyżka majonezu,
    sól i pieprz,
    olej
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka pod pierzynką z sera i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy i każdą z nich przekrawamy w poprzek na pół. Kotlety delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i smażymy z jednej strony na rozgrzanym oleju.
  • 2. Blaszkę wykładamy folią aluminiowa i delikatnie smarujemy olejem. Surową stroną układamy kotlet w stronę blaszki.
  • 3. Każdy kotlet smarujemy majonezem, następnie układamy na nich pokrojoną i usmażoną cebulkę, następnie startą na grubych oczkach marchew, a na koniec posypujemy startym żółtym serem. Pierś zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 st bez termoobiegu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z indyka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować