miodowy kurczak w dyni i papryce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Najlepsza wersja kurczaka z możliwych;-)

  • 60 min

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka( mogą być udka)
    3 papryki np. zielone
    mała dynia
    przyprawa do żeberek
    miód
    oliwa z oliwek

Miodowy kurczak w dyni i papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kurczaka umyć, podgotować kilka minut.
    2. Dynie obrać, wypestkować , pokroić w sporą kostkę, tak samo robimy z papryką
    3. W kubeczku mieszamy oliwę , miód i przyprawę do żeberek( ilość wg. uznania) Polewamy tym kurczaka , dokładnie z każdej strony
    4. Wokół układamy warzywa, piec ok 40 min , od czasu do czasu przemieszać.

Porady

Można dodać inne warzywa, np seler i por. Najlepiej smakuje z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy