Miodowe żeberka z keczupem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Dość długo trzeba na nie czekać, ale na prawdę warto

  • 2 godz.

Składniki:

  • żeberka wieprzowe- 1,5 kg
    3 duże cebule
    całę opakowanie ketchupu (450 g)
    3 łyżki miodu płynnego
    sól i pieprz

Miodowe żeberka z keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka nacieramy solą oraz pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
    Cebulę kroimy w półplastry, mieszamy z miodem i keczupem , przekładamy na żeberka.Odstawiamy na całą noc.Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
    Naczynie przykrywamy i dusimy przez 2 godziny, a następnie odkrywamy i pieczemy około 10 minut. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Porady

Od czasu do czasu w trakcie pieczenia żeberka polewamy wytworzonym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy