Miodowe żeberka z piekarnika

5 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pyyszne pachnące i chrupiące

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 800 g żeberek w jednym kawałku
    sól
    pieprz
    kolendra
    3 łyżki oliwy
    3 łyżki octu jabłkowego
    2 łyżki miodu z mniszka
    szczypta gałki muszkatołowej


    ziemniaki ok 800 g
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miodowe żeberka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, ususzyć. Oliwę i ocet wymieszać z przyprawami, (kolędrę z pieprzem można utłuc) dodać miód (może być pszczeli) w marynacie zanurzyć żeberka, odstawić na ok 2 godziny, w międzyczasie 2-3 razy obracać.
    Do brytfanki przełożyć żeberka razem z marynatą, podlać ok pół szkl wody. Okryć brytfankę folią aluminiową, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 30 min , następnie zdjąć folię i przyrumienic, przez jeszcze ok 15 min. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z botwinki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować