Mini serniczki z malinowym puree

0 (0 ocen)

Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki (troszkę go zmodyfikowałam). Małe, malinowe serniczki. Bardzo puszyste i aksamitne. Pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Serdecznie polecam!

Składniki:

  • Masa serowa:
    400 g twarogu półtłustego, zmielonego w temperaturze pokojowej
    100 ml mleka skondensowanego słodzonego w temperaturze pokojowej
    1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 duże jajko w temperaturze pokojowej
    2 łyżki cukru

    Malinowe puree:
    70 g malin
    2 łyżki cukru pudru

Mini serniczki z malinowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Twaróg wymieszać z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej masy. Przelać ją do papilotek włożonych do blaszki na muffiny.
  • 2. Malinowe puree: Maliny zmiksować z cukrem pudrem blenderem lub w malakserze, do uzyskania musu/ puree. Malinowy mus wyłożyć na masę serową. Wykałaczką zrobić w mini serniczkach esy – floresy. Piec w 150st.C około 25-30 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy