Miielone befsztyki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to danie bardzo łatwe w przygotowaniu. I bardzo smaczne :)

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag mielonej chudej wołowiny (najlepiej na tatar)
    15-20 dag pieczarek
    Jajko
    3 łyżki mąki , olej do smażenia , pieprz , sól .

Miielone befsztyki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć , drobno pokroić na tarce „ROKO”, starannie wymieszać z mięsem ,jajkiem ,zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami . Z masy uformować płaskie kotlety , oprószyć je mąką i usmażyć na gorącym oleju / po 5-8 min z każdej strony/.Podawać z pokrojoną w plastry i podsmażoną cebulą , ziemniakami z wody i surówką , na przykład z selera , jabłka i marchwi zrobionej na tarce „COMBI CHEF”

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy