Mięso z wiśniami

0 (0 ocen)

  • 7 godz.

Mieszkam na Ukrainie, we Lwowie. Ale teraz pracuję w Polsce, w Bydgoszczy. Kupuje wasz magazyn dla mojej żony Nadiji, która kocha się w gotowaniu. Więc, chcę zaoferować recepty kilku dań kuchni ukraińskiej, które będą bardzo odpowiadać do Wielkanocnych święt.

  • 7 godz.

Składniki:

  • 1,5 - 2 kg szynky wieprzowej bez kości, 150 g wiśni, czosnek, 100 ml soku z wiśni, sól i pieprz.

Mięso z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natrzeć mięso solą i pieprzem. Pozostawić na 4 - 5 godzin. Wiśnie nadziewane
    czosnkiem, w mięsie zrobić nadcięcia, szpiegujemy ję wiśniami z czosnkiem. Mięso zawijamy w folję, wlać sok wiśniowy. Zostawić na 1 godzinę. Piec mięso 1,5 - 2 godziny w temp.160 - 170 C.

Porady

Odstawic do lodowki na 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy