Kotlety mielone z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aromatyczne i przepyszne kotleciki.

  • 30 min

Składniki:

  • 350 g mielonego mięsa z łopatki
    200 g pieczarek
    3 jajka M
    5 łyżki bułki tartej - do masy na kotlety
    2 małe cebule
    sól
    pieprz

    olej do smażenia
    bułka tarta do obtoczenia

Kotlety mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do miski wraz z pokrojonymi w kosteczkę pieczarkami i cebulą.
  • 2. Do tego wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, solimy i pieprzymy do smaku.
  • 3. Następnie formujemy nie za duże kotleciki i obtaczamy w bułce a na koniec smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Kotlety będą lepsze, jeżeli masę zostawimy w lodówce chociaż na parę godzin. Ja przygotowywałam je w porze śniadaniowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy