mielone z krakersami

  • wyświetlono: 427 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Odmienna wersja dla tradycyjnej lasagne

poziomkowa mamba
  • 40min

Składniki

300 g mięsa mielonego
150 g krakersów
200 g przecieru pomidorowego
cebula
papryka
4 pieczarki
ząbek czosnku
łyżka sosu chilli
sól
pieprz
zioła prowansalskie
150 g żółtego sera

Sposób przygotowania przepisu:

mielone z krakersami

  • 1. Smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso, następnie gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pokrojoną i paprykę. Pieczarki kroimy w pół-talarki i dodajemy do całości.
  • image-1o9snda2. Wlewamy przecier oraz sos chilli i chwilę gotujemy. Dodajemy zioła i przyprawy oraz posiekany czosnek. Blaszkę wykładamy papierem, na dno wykładamy podwójną warstwę krakersów, nakładamy farsz, na to starty ser i przykrywamy warstwą krakersów.
  • 3. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
    Porcja dla 3 osób.

Porady

uważamy z soleniem, gdyż krakersy same w sobie są dosyć słone.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

image-1ym6ycy

Dodane przez: paolineczka

Kotlety mielone z chipsami

Niezwykła odmiana tradycyjnego...

Kotlety z pieczonymi ziemniakami

Dodane przez: karolina1

Mielone kotlety z pieczarką

Kotlety mielone z pieczarką to...

Mielone z selera

Dodane przez: ewaeu

Kotlety mielone z selera

Spodobał mi się przepis Ewelinki...

Kotlety mielone z wołowiny

Dodane przez: Gosia123

Kotlety mielone z wołowiny

Pyszne kotlety mielone z mięsa...

rolada z mielonego mięsa

Dodane przez: capri

rolada z mięsa mielonego

Bardzo smaczna zarówno na zimno...

Mielone z jajkiem sadzonym

Dodane przez: AnetaJ

Mielone z jajkiem sadzonym

Bardzo lubię kotlety mielone i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE