Deser kokosowy z krakersami

4.47 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Pyszny delikatny jak piórko krem ... który zachwyci każde podniebienie .

  • 35 min

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    puszka mleka kokosowego /400ml/
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyzki mąki pszennej
    70 g cukru kryształu
    cukier waniliowy
    10 dag masła
    małe opakowanie krakersów
    50 g kokosu
    3 łyżki posiekanych migdałów
    200 ml śmietany 30%
    łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.47 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser kokosowy z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować mleko kokosowe i pół szklanki zwykłego mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W poozostałym mleku rozpuścić obie mąki. Do gotującego się mleka wlać rozrobioną mąkę, ugotować budyń. Wystudzić.
  • 2. Uprażyć kokos na patelni. Uważać aby się nie zrumienił. Wystudzić.
  • 3. Masło utrzeć, do utartego dodać wystudzony budyń i wiórki kokosowe.
  • 4. Krakersy pokroić na małe kawałki.
  • 5. Na dno słoiczka włożyć porcję kremu kokosowego, na krem wsypać część krakersów, posypać posiekanymi migdałami. Układać porcje naprzemiennie do wyczerpania składników.
  • 6. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Szprycą wycisnąć ozdobne rozetki. Wierzch posypać posiekanymi migdałami.
    Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować