Deser kokosowy z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować mleko kokosowe i pół szklanki zwykłego mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W poozostałym mleku rozpuścić obie mąki. Do gotującego się mleka wlać rozrobioną mąkę, ugotować budyń. Wystudzić.
2.Uprażyć kokos na patelni. Uważać aby się nie zrumienił. Wystudzić.
3.Masło utrzeć, do utartego dodać wystudzony budyń i wiórki kokosowe.
4.Krakersy pokroić na małe kawałki.
5.Na dno słoiczka włożyć porcję kremu kokosowego, na krem wsypać część krakersów, posypać posiekanymi migdałami. Układać porcje naprzemiennie do wyczerpania składników.
6.Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Szprycą wycisnąć ozdobne rozetki. Wierzch posypać posiekanymi migdałami.
Schłodzić przed podaniem.
Komentarze