Mielone w sosie grzybowym

  • wyświetlono: 335 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smakują wyśmienicie.

IlonaJ
  • 60min

Składniki

400 g mięsa mielonego z szynki
1 cebula
1 jajko
1 bułka czerstwa
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, pieprz ziołowy
kostka rosołowa
1,5 szklanki wody
sos grzybowy winiary
2 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Mielone w sosie grzybowym

  • 1. Mięso łączymy z jajkiem, posiekana cebulą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy odciśniętą bułkę uprzednio namoczoną w wodzie oraz przyprawy. Smażymy kotlety.
    W garnku zagotowujemy wodę dodajemy kostkę oraz ziele angielskie, listek laurowy i pieprz w ziarnkach. Do tak przygotowanego wywaru wkładamy kotlety i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie w osobnej miseczce rozrabiamy sos w 100 ml. wody i dolewamy do wywaru z kotletami. Zagotowujemy.


Porady

Podajemy z ziemniakami i np: ogórkami z chili.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Wołowina w sosie grzybowym

Dodane przez: bogusia82

Wołowina w sosie grzybowym

Mięso wołowe duszone z grzybami...

szynka w sosie z suszonych grzybów

Dodane przez: Kasja1986

mięso w sosie grzybowym

Kruche kawałki mięsa z sarny w...

image-1j6fbb4

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pulpety w sosie grzybowym

Pulpety z sosem które w mgnieniu...

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

Dodane przez: AnetaJ

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

To doskonały sposób na wykorzystanie...

image-1sj8c23

Dodane przez: Kasja1986

wieprzowina w sosie grzybowym

Aromatyczne mięso w sosie z podgrzybków.

mieso

Dodane przez: anette08

SZYNKA WIEPRZOWA W SOSIE GRZYBOWYM

Aromatyczne, delikatne mięso w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE