Mielone w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smakują wyśmienicie.

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z szynki
    1 cebula
    1 jajko
    1 bułka czerstwa
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz, pieprz ziołowy
    kostka rosołowa
    1,5 szklanki wody
    sos grzybowy winiary
    2 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    4 ziarenka pieprzu

Mielone w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso łączymy z jajkiem, posiekana cebulą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy odciśniętą bułkę uprzednio namoczoną w wodzie oraz przyprawy. Smażymy kotlety.
    W garnku zagotowujemy wodę dodajemy kostkę oraz ziele angielskie, listek laurowy i pieprz w ziarnkach. Do tak przygotowanego wywaru wkładamy kotlety i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie w osobnej miseczce rozrabiamy sos w 100 ml. wody i dolewamy do wywaru z kotletami. Zagotowujemy.


Porady

Podajemy z ziemniakami i np: ogórkami z chili.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy