Mielone w sosie grzybowym

  • wyświetlono: 274 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne i aromatyczne.

ladygoga

Składniki


1/2 kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka)
1 jajko
1 czerstwa bułka
natka pietruszki
sól
pieprz
cebula
1 i 1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany
1 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
1 słoik podgrzybków w zalewie
cebula
2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Mielone w sosie grzybowym

  • 1. Bułkę namaczamy, odciskamy, pietruszkę siekamy. Dodajemy razem z jajkiem do mięsa i wyrabiamy masę. Przyprawiamy. Formujemy pulpeciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulkę podduszamy na maśle, dodajmy grzybki, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Zaciągamy mąką i śmietaną, doprawiamy sos do smaku. Do sosu przekładamy mięso.
    Podajemy z kaszą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Polędwiczka w sosie grzybowym

Dodane przez: 2milutka

Polędwiczka w sosie grzybowym

Delikatne mięso w klasycznej ziołowej...

Wołowina w sosie grzybowym

Dodane przez: bogusia82

Wołowina w sosie grzybowym

Mięso wołowe duszone z grzybami...

szynka w sosie z suszonych grzybów

Dodane przez: Kasja1986

mięso w sosie grzybowym

Kruche kawałki mięsa z sarny w...

image-1j6fbb4

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pulpety w sosie grzybowym

Pulpety z sosem które w mgnieniu...

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

Dodane przez: AnetaJ

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

To doskonały sposób na wykorzystanie...

image-1sj8c23

Dodane przez: Kasja1986

wieprzowina w sosie grzybowym

Aromatyczne mięso w sosie z podgrzybków.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE