Matiesy w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 25 godz.

...

  • 25 godz.

Składniki:


  • 8 filetów śledziowych
    2 cebule
    2 jabłka (winne)
    100 gram korniszonów
    300 ml śmietany 12%
    150 ml śmietany 30%
    łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki ziaren zielonego marynowanego pieprzu
    łyżka tartego chrzanu
    cukier
    2 liście laurowe

Matiesy w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety namoczyłem w wodzie na 12 godzin ,od czasu do czasu zmieniałem wodę.
    Cebule pokroiłem w cienkie krążki ,jabłka w kawałki ,korniszony w plasterki.
    Obie śmietany wymieszałem z chrzanem ,sokiem z cytryny i ziarenkami pieprzu.Doprawiłem do smaku cukrem.
    Śledzie osączyłem z wody ,pokroiłem na kawałki (dowolne).
    W słoiku wymieszałem sos ze śledziami ,listkami laurowymi i wstawiłem do lodówki na 3 dni.

Komentarze

Podobne przepisy