Marynowane grzybki

0 (0 ocen)

Odrobina lata zamknięta w słoiku

Składniki:

  • 2 kg grzybów
    2 marchewki
    2 cebule

    ZALEWA:
    6 szkl wody
    3/4 szkl octu
    1 łyżka soli
    5 łyżeczek cukru
    3 liście laurowe
    5 ziaren pieprzu

Marynowane grzybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZALEWA:
    Wszystkie składniki połączyć i zagotować. Gotowac 15 min.
  • 2. Grzyby obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą, lekko osolić i zagotować.
  • 3. Marchewki i cebule pokroić w plastry. Ułożyć na dnie słoika, wsypać grzyby i zalać ostudzoną zalewą. Pasteryzować ok. 5 min.

Komentarze

Podobne przepisy