Marmurkowe jajka nadziwane śródziemnomorską nutą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka inne niz wszystkie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 4 sztuki
    - sok z buraków: 250 mililitrów
    - ocet 10%: 1 łyżeczka
    - kapary: 1 łyżka
    - pomidory suszone w oleju: 2 sztuki
    - majonez: 1 łyżka
    - sól,pieprz: 1 szczypta

Marmurkowe jajka nadziwane śródziemnomorską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo. Obtłukujemy delikatnie w kilku miejscach. Przekładamy do miski i zalewamy sokiem z buraków dodając łyżeczkę octu. Zostawiamy na noc.
  • Jajka 2. Jajka obrac ze skorupek, przeciac na pół i wydrążyc żóltko. Pomidory i kapary pokroic drobno, wymieszać z żółtkami, dodać majonez, doprawić. Pastą nadziać miejsca po żółtkach. Udekorowac natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy