Marmurkowe jajka z awokado

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Udekorowane wzorkiem marmurowym jajko na twardo faszerowane masą z awokado, posypane chrupiącym sezamem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    1 duże dojrzałe awokado
    2 łyżki majonezu
    sok z 1 cytryny
    1 łyżka sezamu
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
    niebieski barwnik spożywczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sok Jajko Przystawki Przekąski

Marmurkowe jajka z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marmurkowe jajka z awokado 1. Jajka ugotować, lekko ostudzić, obtłuc skorupki i ponownie włożyć do ciepłej wody wymieszanej z niebieskim barwnikiem. Pozostawić na około 15-20 minut. Po tym czasie obrać i przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wyjąć żółtka za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na półmisku.
  • Marmurkowe jajka z awokado 2. Awokado przekroić na pół, pozbawić pestki i pokroić na mniejsze części. Następnie skropić sokiem z cytryny, dodać żółtka, majonez i zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Marmurkowe jajka z awokado 3. Farsz umieścić w szprycy, nafaszerować połówki białek i posypać sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować