Marchewkowe z orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

szybka babka marchewkowa

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • forma na babkę z kominem o średnicy 28cm

    300 g obranej marchewki
    1 szklanka cukru
    3 duże jajka
    200 ml oleju
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 płaska łyżeczka sody
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    250 g mąki pszennej
    2 łyżki kakao
    garść orzechów włoskich

Marchewkowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, oraz pozostałe suche składniki, na końcu dodajemy marchew i orzechy. Pieczemy 30-35 min w 180 stopniach.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy