Malinowy sernik w pucharku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.W rondelku rozpuść tłuszcz, dodaj maliny, cukier oraz 1 łyżką soku z cytryny. Podgrzej lekko do momentu, gdy owoce puszczą soki. Rondelek zdejmij z ognia i wystudź.2Pokruszone biszkopty wymieszaj z 1 łyżką majonezu a następnie umieść po 1 łyżce na dnie każdego z pucharków.3W misce połącz jogurt, pozostałą łyżkę majonezu oraz pozostały cukier i wymieszaj Następnie nałóż po 1 łyżce jogurtu na pokruszone biszkopty w pucharkach.4Na warstwę jogurtu nałóż po łyżce owoców. Całą czynność powtórz raz jeszcze, aby w pucharku widocznych było kilka warstw deseru. Deser podawaj schłodzony lub na ciepło. Udekoruj listkami mięty.
Komentarze