Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Tym razem przepis, mający na celu "odczarowanie" szpinaku, za którym nie każdy przepada:)Danie jest bardzo pożywne i smaczne!

  • 25 min

Składniki:

  • - makaron świderki ( tutaj pełnoziarnisty)
    - szpinak mrożony rozdrobniony
    - serek topiony śmietankowy
    - tuńczyk (u mnie w sosie własnym w kawałkach)
    - czosnek min. 4 ząbki
    - jogurt naturalny / śmietana
    - sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron robimy wg. przepisu.
    2. Na patelnie wrzucamy przeciśnięty czosnek
    3. Po chwili dodajemy szpinak, czekamy aż woda odparuje
    4. Doprawiamy solą i pieprzem
    5. Dodajemy serek topiony
    6. Po jego roztopieniu, wyłączamy gaz pod patelnia i dodajemy kilka łyżek jogurtu/śmietany dla uzyskania jednolitej masy.

    Gotowy makaron dodajemy do przygotowanego szpinaku, mieszamy, na wierzch dajemy tuńczyka, ewent. można posypać rukolą.

Porady

- im więcej czosnku tym lepiej :)

Komentarze

Podobne przepisy