Makaron ze szpinakiem i soczewicą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka potrawa pyszna zarówno na ciepło i na zimo

  • 30 min

Składniki:

  • - 200 g makaronu pełnoziarnistego świderki
    - opakowanie 450 g mrożonego szpinaku
    - dwa ząbki czosnku
    - puszka soczewicy
    - cebula
    - sól, pieprz
    - oliwa

Makaron ze szpinakiem i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
  • 2. Cebulkę kroimy w drobną kostkę czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy na oliwie zaczynając od cebuli.
  • 3. Dokładamy na patelnie, gdy cebulka się zeszkli, opakowanie szpinaku i czekamy aż się rozmrozi. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Następnie dodajemy odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą soczewicę i całość mieszamy. Dokładamy ugotowany makaron, mieszamy dokładnie i podajemy.
    SMACZNEGO!!

Komentarze

Podobne przepisy