Makaron z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię makaron w różnej postaci. U mnie w odsłonie z warzywami, możemy to danie zjeść na obiad lub kolacje.

  • 30 min

Składniki:

  • - 250 g makaronu do sphagetti
    - 1 czerwona papryka
    - 250 g pieczarek
    - 1 cebula
    - sól, pieprz
    - papryka słodka w proszku
    - 1 łyżeczka sosu sojowego lub maggi

Makaron z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i chwilkę smażymy, dodajemy paprykę i smażymy aż zmięknie. Dodajemy makaron, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodka, sosem sojowym i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i życzę smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy