Makaron z rzodkiewką i kiełkami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne, szybkie, zdrowe i dietetyczne danie :)

  • 25 min

Składniki:

  • - 250g makaronu typu penne
    - pęczek rzodkiewek
    - 25g kiełków rzodkiewki
    - 50g kiełków brokuła
    - 2 małe cukinie
    - 3 małe marchewki
    - 2 małe cebule
    - 3 ząbki czosnku
    - 1 zielona papryka
    -1 czerwona papryka
    - 1 łyżka masła
    - sól, pieprz do smaku

Makaron z rzodkiewką i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente według opisu na opakowaniu. Marchew myjemy obieramy i tniemy w słupki. To samo z rzodkiewką, Cukinie dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy drobniutko. Papryki kroimy w paseczki cieniutkie a cebulę w piórka. Na maśle chwile podsmażamy cebulę z czosnkiem. Po 2-3 minutach dorzucamy cukinię i chwilę smażymy. Potem dorzucamy rzodkiewki i marchewkę. Znów chwilę smażymy. Na koniec dodajemy papryki. Smażymy do uzyskania pół chrupkości warzyw. Dodajemy makaron i kiełki , mieszamy i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy