Makaron z krewetkami

0 (0 ocen)

Maślany i aromatyczny za sprawą dodatków. Przepis jest banalny, a danie szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • 250g makaronu spaghetti
    250g krewetek mrożonych (obranych i oczyszczonych)
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    2 pomidory
    1 pęczek szczypiorku
    2 łyżki oleju
    3 łyżki masła
    odrobina soku z cytryny
    sól, pieprz

Makaron z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Krewetki rozmrozić, odsączyć.
  • 2. Cebulę, czosnek i natkę posiekać. Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki, drobno pokroić.
  • 3. Na dużej patelni rozgrzać olej i masło, podsmażyć cebulę z czosnkiem, odsunąć na bok patelni, ułożyć krewetki, podsmażyć z każdej strony (muszą nabrać rumianego koloru).
  • 4. Krewetki przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać pokrojone pomidory razem z sokiem, chwilę smażyć. Wymieszać z ugotowanym makaronem i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy