MAKARON Z FASOLKĄ I POMIDORAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

MAKARON Z FASOLKĄ I POMIDORAMI TO TANIE, ŁATWE I SYTE DANIE.

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5KG MAKARON PEŁNOZIARNISTY
    0,5KG FASOLKA SZPARAGOWA
    3-4 ŚWIEŻE POMIDORY
    1/3 KOSTKI MASŁA
    2 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO
    SÓL
    PIEPRZ
    BAZYLIA SUSZONA

Makaron z fasolką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FASOLKĘ UMYĆ, OCZYŚCIĆ Z NIEJADALNYCH CZĘŚCI, POKROIĆ I UGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE. GDY JUŻ BĘDZIE UGOTOWANA NA PÓŁ TWARDO DODAĆ MAKARON. GOTOWAĆ FASOLKĘ I MAKARON DO MIĘKKOŚCI WG UZNANIA.
  • 2. POMIDORY SPARZYĆ, OBRAĆ ZE SKÓRKI POKROIĆ NA KAWAŁKI I DODAĆ DO GOTUJĄCYCH SIĘ JUŻ SKŁADNIKÓW. PONADTO DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY I MASŁO.
  • 3. DOPRAWIĆ WEDŁUG UZNANIA SOLĄ, PIEPRZEM I BAZYLIĄ. WSZYSTKO DUSIĆ MIESZAJĄC DO WYPAROWANIA WODY.

Porady

MAKARON NAJLEPIEJ SMAKUJE PODANY PO PRZESTYGNIĘCIU.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy