Makaron pod bezowym płaszczem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować makaron al dente wg przepisu na opakowaniu.Biały ser wymieszać malakserem z kwaśną śmietaną,cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Przełożyć do szprycy i każdą rurkę makaronu nadziać serem. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno.
2.Formę keksową -górne wymiary 26x12 -wysmarować masłem i na dnie ułożyć warstwę rurek.Posmarować 3 łyżkami bezy i znów ułożyć warstwę rurek.Teraz rozsmarować warstwę dżemu z dyni i na to kolejną warstwę rurek.Całość przykryć lekko bezą-około 3-4łyżki.
3.Piekarnik 180 C.Piec 30-40 minut.Następnie całość przełożyć do innego naczynia .rozsmarować resztę bezy i całość zapiec .
Komentarze