Meksykańskie danie w nieco polskim wydaniu. Makaron czekoladowy bardzo fajnie podkreśla smak chili con carne. Takie danie danie możemy zaserwować ukochanemu na Walentynki.
30 min
Składniki:
1 opakowanie makaronu czekoladowego
1 puszka meksykańskiego chili con carne
200 g schabu
1 cebula
3 plastry żółtego sera
papryka słodka w proszku
sól
pieprz
Makaron czekoladowy z chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w dużej ilości wody z solą.
2.Schab kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
Podlewamy odrobiną wody i dodajemy chili con carne. Dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie.
Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką w proszku.
3.Ciepły makaron rozkładamy na 4 talerze. Na nim wylewamy sos. Ser kroimy w cienkie paski i posypujemy nim danie.
Komentarze