Makaron czekoladowy z chili con carne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Meksykańskie danie w nieco polskim wydaniu. Makaron czekoladowy bardzo fajnie podkreśla smak chili con carne. Takie danie danie możemy zaserwować ukochanemu na Walentynki.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu czekoladowego
    1 puszka meksykańskiego chili con carne
    200 g schabu
    1 cebula
    3 plastry żółtego sera
    papryka słodka w proszku
    sól
    pieprz

Makaron czekoladowy z chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w dużej ilości wody z solą.
  • 2. Schab kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
    Podlewamy odrobiną wody i dodajemy chili con carne. Dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie.
    Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką w proszku.
  • 3. Ciepły makaron rozkładamy na 4 talerze. Na nim wylewamy sos. Ser kroimy w cienkie paski i posypujemy nim danie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy