1 bakłażan
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz
1 łyżka posiekanego czosnku
3 lub 4 suszone chili
2 pomidory, posiekane (mogą być z puszki)
1 łyżeczka suszonego oregano lub świeżego
120 g sera feta
250 g makaronu
Makaron a'la norma - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażan pokroić w kostkę. Dusić bakłażan na oliwie aż będzie przyrumieniony i miękki. W międzyczasie ugotować makaron. Pod koniec duszenia bakłażana, dodać czosnek, chilli, pomidory i oregano, doprawić pieprzem; mieszać od czasu do czasu.
Makaron ugotować do miękkości, uważać żeby nie rozgotować. Do warzyw dodać ser i mieszać tak długo aż się rozpuści. Makaron odcedzić i wymieszać z sosem. Od razu podawać.
Komentarze