Magdalenki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Magdalenki czekoladowe

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (ok.20 szt.)
    2 jajka
    1/2 szkl cukru
    3/4 szkl mąki
    2 łyżki kakao
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    113 g masła
    3 łyżeczki posiekanej drobno czekolady

Magdalenki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem, następnie do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu wlewamy ostudzone rozpuszczone masło, a potem posiekaną czekoladę. Masę nakładamy do foremek na magdalenki i pieczemy przez 10-12 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy