łosoś z puree szparagowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

niesamowity smak łososia z szparagami

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś świeży, dzwonka: 2 sztuki
    - szparagi: 8 sztuk
    - sól i pieprz do smaku: 2 szczypty

Łosoś z puree szparagowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. dzwonki łososia solimy i pieprzymy następnie obtaczamy w mące smazymy z każdej strony na oleju
    w między czasie gotujemy szparagi w osolonej wodzie
    następnie kroimy na małe kawałki lekko podsmażamy na patelni solimy i pieprzymy do smaku i miksujemy w blenderze
    tak przygotowane puree podajemy z usmazonym łososiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy