Łosoś pieczony w folii

0 (0 ocen)

Elegancki, zdrowy i sycący posiłek dla smakoszy rybek :)

Składniki:

  • 500 g łososia
    40 g margaryny
    2 garście posiekanego koperku
    sól, pieprz
    sok z cytryny

Łosoś pieczony w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, podzielić na kawałki. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na kilka minut do lodówki. Filety układać na kawałkach folii aluminiowej, dodać 2-3 plasterki margaryny , posypać obficie koperkiem i szczelnie zawinąć. Łososie piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze 10 minut. Podawać z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy