Lodowa stefanka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie i smaczne ciasto

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 opakowania lodów czekoladowo miętowych (po 900 ml)
    4 budynie śmietankowe
    Kilka paczek herbatników
    1 czekolada deserowa

Lodowa stefanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Lody rozpuszczamy, zagotowujemy i gotujemy na nich budynie. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy jedna warstwę herbatników, część gorącego budyniu, herbatniki, budyń itd aż do wyczerpania składników. Wierzch wykładamy herbatnikami i polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Chłodzimy najlepiej do następnego dnia.

Porady

Do ciasta możemy użyć dowolnych lodów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy