LETNIE NALEŚNKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to odskocznia od codziennych potraw,a powstała z warzyw pozostałych w lodówce i kilku naleśników pozostałych po śniadaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO NA NALEŚNIKI:
    1szkl. mleka
    1szkl. wody gazowanej
    1 jajko
    2szkl mąki
    sól/cukier do smaku
    olej do smażenia



    FARSZ DO NALEŚNIKÓW
    2 małe cukinie
    2 pomidory
    2 małe cebule
    3-4 cienkie parówki(ale niekoniecznie jak kto woli)
    sól/pieprz do smaku
    łyżeczka słodkiej papryki
    zioła prowansalskie
    zielona pietruszka


Letnie naleśnki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO NA NALĘSNIKI:
    Do wysokiego naczynia wlewamy mleko,wodę i wbijamy jajko.Mieszamy mikserem na szybkich obrotach,doprawiamy i dodajemy mąke.Odstawiamy na trochę aby troszkę odpoczęło.Nagrzewany patelnię,smarujemy olejem i wlewamy naleśnika.Smażymy z obydwu stron.

    FARSZ:
    Do wysokiego naczynia wlewamy mleko,wodę i wbijamy jajko.Mieszamy mikserem na szybkich obrotach,doprawiamy i dodajemy mąke.Odstawiamy na trochę aby troszkę odpoczęło.Nagrzewany patelnię,smarujemy olejem i wlewamy naleśnika.Smażymy z obydwu stron.

Porady

Można wcześniej przygotować naleśniki,farsz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy