Jest to odskocznia od codziennych potraw,a powstała z warzyw pozostałych w lodówce i kilku naleśników pozostałych po śniadaniu.
60 min
Składniki:
CIASTO NA NALEŚNIKI:
1szkl. mleka
1szkl. wody gazowanej
1 jajko
2szkl mąki
sól/cukier do smaku
olej do smażenia
FARSZ DO NALEŚNIKÓW
2 małe cukinie
2 pomidory
2 małe cebule
3-4 cienkie parówki(ale niekoniecznie jak kto woli)
sól/pieprz do smaku
łyżeczka słodkiej papryki
zioła prowansalskie
zielona pietruszka
Letnie naleśnki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO NA NALĘSNIKI:
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko,wodę i wbijamy jajko.Mieszamy mikserem na szybkich obrotach,doprawiamy i dodajemy mąke.Odstawiamy na trochę aby troszkę odpoczęło.Nagrzewany patelnię,smarujemy olejem i wlewamy naleśnika.Smażymy z obydwu stron.
FARSZ:
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko,wodę i wbijamy jajko.Mieszamy mikserem na szybkich obrotach,doprawiamy i dodajemy mąke.Odstawiamy na trochę aby troszkę odpoczęło.Nagrzewany patelnię,smarujemy olejem i wlewamy naleśnika.Smażymy z obydwu stron.
Komentarze