Lekkie biszkopciki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Biszkopciki bez mąki - na otrębach :)

  • 35 min

Składniki:

  • 200g truskawek
    1 budyń waniliowy (lub kisiel truskawkowy)
    3 jajka
    4 łyżki otrębów
    słodzik/miód/cukier
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Lekkie biszkopciki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki kroimy w małe kawałki, posypujemy 1/2 budyniu.
    Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne.
    Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
    Otręby, 1/2 budyniu, słodzik, żółtka i proszek miksujemy,
    następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy.
    Masę nakładamy do papilotek -
    jedna łyżka masy, kilka truskawek, pół łyżki masy, truskawka.
    Biszkopty pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy