Lekkie ciasto z truskawkami bez pieczenia

4.41 (158 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, lekkie i szybkie ciasto z truskawkami. Idealne na lato !

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa:
    - 500 ml śmietany kremówki 30%
    - 2 galaretki truskawkowe
    - 1 łyżka cukru pudru
    - 250 g truskawek
    Wierzch:
    - kilka truskawek
    - 1 galaretka truskawkowa
    Dodatkowo:
    - ok. 90-100 g okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.41 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Lekkie ciasto z truskawkami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Spód blaszki o wymiarach 24x24 cm wyłożyć biszkoptami.
    2. Masa : Obie galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody i ostudzić. Śmietanę kremówkę (schłodzoną) ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie wlewać powoli zimne galaretki miksując cały czas masę. Dodać pokrojone truskawki i wyłożyć masę na biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki, aby masa zastygła.
    3. Wierzch: Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić. Truskawki przekroić na pół i układać na zastygniętej masie. Zalać zimną galaretką i włożyć ponownie do lodówki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować