Leczo z kiełbaską i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w grubą kostkę, do większego garnka wlać olej (tyle, aby zakryło nam całe dno), wrzucić cebulę i zeszklić.
W między czasie umyć i pokroić w kostkę paprykę. Gdy cebula się zeszkli dodać do niej pokrojoną paprykę, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, szklankę wody, wymieszać i dusić ok.10 min.
Następnie umyć, pokroić w kostkę cukinię i również dodać wraz z puszką pomidorów. Dusić.
Podczas duszenia, kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni i dodać do garnka. Całość dusić do miękkości cukinii.
Pod sam koniec doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką słodką i ostrą.
Komentarze