"Lajtowe" piersi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Prosty sposób na smaczne i lekkie piersi z kurczaka

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI (dla 2 osób):
    • 2 filety z kurczaka
    • 2 jajka
    • Sól
    • pieprz

"lajtowe" piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka rozbijamy do pożądanej grubości. Następnie smażymy na suchej patelni bez tłuszczu. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie ziołami, wg upodobań. Kiedy mięso będzie już usmażone jajka ubijamy na pianę i zalewamy nimi mięso, smażymy aż jajka się zetną.

Porady

Podajemy z warzywami, u mnie gotowana na parze marchewka i ogórki konserwowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy