Kurczak z fasolką, marchewką i perłowym kuskus

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Obiad w 30 minut - pyszny, zdrowy i kolorowy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
    łyżka masła
    sól morska
    ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    papryka słodka
    papryka ostra
    pieprz czarny
    gorczyca
    ziarna kolendry
    szczypta cynamonu
    szczypta mielonych goździków
    szczypta kminu rzymskiego
    pół łyżeczki kurkumy

    szklanka perłowego kuskus
    2 szklanki bulionu drobiowego lub wody

    500 g mrożonej fasolki szparagowej
    2 marchewki
    2 łyżki musu kokosowego

    koperek

Kurczak z fasolką, marchewką i perłowym kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w kawałki. Kawałki mięsa nacieramy przyprawami. Mięso obsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną marchewkę. Dosypujemy kuskus i zalewamy wodą/bulionem dusimy przez 15-18 minut, w razie potrzeby dolewamy bulion, gdy kuskus, jest prawie miękki dodajemy fasolkę i mus kokosowy, dusimy, aż fasolka się podgrzeje. Gotową potrawkę posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy