Kurczak z camembert

0 (0 ocen)

  • 25 min

Chrupiąca skórka,delikatne mięso i rozpływający się serek,to kompozycja,która zadowoli smakosza w każdym wieku.Idealne danie na rodzinny obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    krążek serka camembert
    olej do smażenia
    bułka tarta
    1-2 jajka

Kurczak z camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj piersi i osusz.Ostrożnie,najlepiej przez folię plastikową,rozbij na cienkie plastry
  • 2. Pokrój ser w dość grube plastry.Ułóż je na połowie rozbitej piersi,przykryj drugą połową.
  • 3. Rozmąć jajko.Maczaj złożone mięso w jajku,a potem panieruj w bułce tartej.
  • 4. Smaż na gorącym oleju na średnim ogniu,4-5 minut z każdej strony.

Porady

Potrawa uzyska ostrzejszy smak i aromat,jeśli w trakcie rozbijania piersi posypiemy ją świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy