Devolay z camembert

4.99 (170 ocen)

Moja rodzina uwielbia jak z środka wypływa wspaniały serek.Mięso nabiera zupełnie innego smaku a przygotowuje się je błyskawicznie

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    1 ser Camembert okrągły
    2 jajka

    sól,pieprz czarny do smaku,mąka ,bułka tarta do panierowania,olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Devolay z camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,wyjąć polędwiczki i rozciąć wzdłuż po grubości nie docinając do końca.Rozbić lekko z dwóch stron i posypać do smaku przyprawami.
  • de.volay z camembert 2. Na każdym filecie z szerszej strony ułożyć połowę sera i zwinąć jak gołąbki.Każdy obtoczyć w mące.Jajka roztrzepać z przyprawami,maczać roladki i obtaczać w bułce tartej dociskając całość rękoma.
  • de.volay z camembert 3. Smażyć na rumiano z dwóch stron w głębokim oleju.Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Porady

Podawać z frytkami i ulubionym dodatkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować