Kurczak w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Olej rozgrzać na patelni, mięso pokroić w kostkę i pruszyć ziołami prowansalskimi, papryką słodka, solem i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do miski.
2.Cebulę pokroić w piórka, lekko zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Pozostałe warzywa jeśli potrzeba obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części dodac do cebuli i dusić na pół miękko. Jeśłi potrzeba można podlać odrobina wody. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do mięsa i wszystko wymieszać.
3.Warzywa z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i zapiekac w piecu nagranym do 180 stopni przez ok. 45 minut. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego.
Komentarze