Pierś z kurczaka w papilotach

4.5 (167 ocen)

  • 45 min

Tak przygotowany kurczak jest niskokaloryczny a do tego wspaniale aromatyczny i soczysty w środku.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 spore pojedyncze piersi z kurczaka, lub 1 podwójna
    ulubione przyprawy
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozkroić wzdłuż na cieńsze kawałki , natrzeć przyprawami odstawić do lodówki najlepiej na noc a przynajmniej na 30min.
  • 2. Filety zawinąć w papier. Na rozgrzanej patelni kłaść zawiniętego kurczaka smażyć po 4 min. z każdej strony.
  • 3. Podawać od razu po przygotowaniu.

Porady

Serwować z ulubionymi dodatkami, u mnie w towarzystwie pieczonych ziemniaków i mizerii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować