Pierś z kurczaka w papilotach

  • wyświetlono: 1373 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowany kurczak jest niskokaloryczny a do tego wspaniale aromatyczny i soczysty w środku.

bunia24
  • 45min

Składniki

2 spore pojedyncze piersi z kurczaka, lub 1 podwójna
ulubione przyprawy
papier do pieczenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z kurczaka w papilotach

  • 1. Filety rozkroić wzdłuż na cieńsze kawałki , natrzeć przyprawami odstawić do lodówki najlepiej na noc a przynajmniej na 30min.
  • 2. Filety zawinąć w papier. Na rozgrzanej patelni kłaść zawiniętego kurczaka smażyć po 4 min. z każdej strony.
  • 3. Podawać od razu po przygotowaniu.

Porady

Serwować z ulubionymi dodatkami, u mnie w towarzystwie pieczonych ziemniaków i mizerii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsotania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodydróbpierś z kurczakakolacjaobiaddietazdrowe odżywianie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pierś z kurczaka w kokosie

Dodane przez: smak i uczucie

Pierś z kurczaka w kokosie

Dla amatorów kurczaka i kokosa

pierś z kurczaka w sosie z zup

Dodane przez: kasiunia860

pierś z kurczaka w sosie z zup

Proste, bardzo pyszne i delikatne...

kurczak z pieczarkami i śmietaną

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pierś z kurczaka z pieczarkami w śmietanie

Kremowy kurczak na obiad i kolację.

Pierś z kurczaka w pomidorach

Dodane przez: Joanna Kryla

Pierś z kurczaka w pomidorach

Pierś z kurczaka w pomidorach,...

Pierś z kurczaka w herbacie

Dodane przez: Bernadetta

Pierś z kurczaka w herbacie

Niecodzienna marynata z egzotycznej...

Pierś z kurczaka w marynacie miodowo- musztardowej

Dodane przez: Michalina

Pierś z kurczaka w marynacie miodowo- musztardowej

Delikatne, szybkie i banalne w...