KURCZAK W NALEŚNIKOWYM SZPINAKOWYM CIEŚCIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niedzielny kotlet w inenj wersji.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pierś podwójna z kurczaka
    1 jajko
    16 dag mąki
    1 szklanka mleka
    2 łyżki drobnoposieknaego szpinaku
    Przyprawy: sól, pieprz, papryka


Kurczak w naleśnikowym szpinakowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w cienkie paski i delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Jajka mieszamy z mąką, mlekiem, szpinakiem i przyprawami do uzyskania gładkiego, niezbyt rzadkiego ciasta.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Kotleciki maczamy w cieście po czym przenosimy na patelnię i smażymy, aż zarumienią się z obu stron. Po zdjęciu z patelni odsączamy na papierowym ręczniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy