Pikantny kurczak w cieście naleśnikowym

4.5 (184 ocen)

  • Łatwy

Pikantny kurczak w cieście naleśnikowym

  • Łatwy

Składniki:

  • - fileta z kurczaka: 60 dekagramów
    - słodka sproszkowana papryka: 1 szczypta
    - mąki: 0.75 szklanki
    - imbir w proszku: 1 szczypta
    - mleka: 1 szklanka
    - wody gazowanej: 0.33 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej do głębokiego smażenia, sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantny kurczak w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka, wody, jajka i soli rozmieszaj gęste ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki, gdy zbyt gęste dodaj wody. Wstaw na godzinę do lodówki.
  • 2. Mięso opłucz, osusz,pokrój na kawałki. Posp solą, pieprzem, papryką i imbirem. Wymieszaj, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
  • 3. Kawałki mięsa nadziewaj na szpikulec i zanurzaj w cieście. Od razu kładż na dobrze rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować