Kurczak pod pomidorową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybko i smacznie przygotowane piersi z kurczaka pod pomidorową pierzynką, a całość polana kremem balsamicznym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
    250 g pomidorów koktajlowych
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 łyżka masła klarowanego
    1 łyżka kremu balsamicznego
    sól
    pieprz

Kurczak pod pomidorową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na cieńsze plastry.
    Każdy oprószyć solą i pieprzem.
    Na patelni grillowej obsmażyć z dwóch stron na rumiany kolor.
    Na drugiej patelni roztopić masło i zeszklić cebulę drobno posiekaną, na koniec dodać drobno posiekany czosnek.
    Każdego pomidora koktajlowego przekroić na pół i dodać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem i smażyć aż pomidory puszczą sok.
    Na talerzu ułożyć kotlety z kurczaka i na każdy nałożyć warstwę podsmażonych pomidorów.
    Całość polać delikatnie kremem balsamicznym.

Komentarze

Podobne przepisy