Kurczak po kreolsku

  • wyświetlono: 120 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kurczak na rozgrzanie.

Gregorhspeed
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

600 g filetów z piersi kurczaka
pół łyżeczka mielonego imbiru
szczypta mielonego ziela angielskiego
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
szczypta mielonych goździków
pół łyżeczki cynamonu
3 łyżki soku z limonki
1 łodyga selera naciowego
1 czerwona papryka
cebula
olej
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak po kreolsku

  • 1. Mięso kurczaka umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Wymieszałem z zielem angielskim, imbirem, goździkami, pieprzem i cynamonem, skropiłem sokiem z limonki. Przykryłem folią, wstawiłem do lodówki na 20 minut.
    Seler po umyciu pokroiłem w cienkie ukośne plasterki. Oczyszczoną paprykę umyłem, pokroiłem w cienkie paski. Cebulę obrałem, posiekałem.
    Mięso obsmażyłem na rozgrzanym oleju, dodałem warzywa, smażyłem ok. 5 minut, mieszając je. Doprawiłem solą do smaku. Podałem z gotowanym ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

filet z kurczaka
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak po kenijsku

Dodane przez: Cukiereczek

Kurczak po kenijsku

Kurczak przyrządzony w ten sposób...

Kurczak po katalońsku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Kurczak po katalońsku

Słoneczne i mocno pomidorowe danie...

Pieczony kurczak po grecku

Dodane przez: AgataBon

Pieczony kurczak po grecku

Pieczony kurczak po grecku to bardzo...

Kurczak po grecku

Dodane przez: klaudia0318

Kurczak po grecku

Skoro ryba to czemu nie kurczak...

Kurczak po myśliwsku

Dodane przez: igraszki losu

Kurczak po myśliwsku

Pollo alla cacciatora czyli kurczak...

Kurczak po portugalsku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Kurczak po portugalsku

Rewelacyjny kurczak w obfitości...