Kurczak faszerowany

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kurczaka uwielbia cała moja rodzina. W całym kurczaku każdy ma swoją ulubioną część np. dzieci uwielbiają skrzydełka.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wieprzowe: 1 kilogram
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - cebula: 3 sztuki

Kurczak faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka natrzeć ulubionymi przyprawami do drobiu (tymianek, rozmaryn,
    bazylia, majeranek), solą.
  • 2. Pieczarki, cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni.
  • 3. Pieczarki, cebulę wymieszać z mięsem
    mielonym i przyprawić.
  • 4. Przygotowanym farszem nadziać kurczaka.
  • 5. Piec w piecyku ok. 2 godzin (w zależności od wielkości kurczaka) w temp. 180C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kurczak pieczony