KULE RYŻOWE Z BIAŁYM SEREM, RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób

KOTLECIKI Z RYŻU KTÓRE MOZNA MODYFIKOWAĆ WG WŁASNYCH UPODOBAŃ

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • KULE:
    1 torebka ryżu
    200 g sera białego
    szczypiorek
    5 rzodkiewek
    1 jajko
    sól
    pieprz
    DO OBTOCZENIA:
    jajko
    bułka tarta

Kule ryżowe z białym serem, rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Ugotowany ryż łączymy z białym serem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Dodajemy jajko, sól, pieprz i mieszamy.

    Z powstałej masy formujemy kule lub kotlety

    Jajko przygotowane do obtoczenia kul rozbełtujemy. Każdą kulę moczymy w bułce tartej oraz jajku a następnie kolejny raz w bułce tartej.
    Smażymy na małym ogniu do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubioną sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy