Kukurydziano koperkowa kapucha

0 (0 ocen)

zdrowa suróweczka ...................

Składniki:

  • 5 szk posiekanej młodej kapusty
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 szk posiekanego koperku
    1 czerwona cebula
    Do smaku :
    cukier
    sól
    pieprz kolorowy
    ocet jabłkowy
    olej

Kukurydziano koperkowa kapucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkowaną kapustę wsypać do miski.
    Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
    Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją razem z koperkiem i pokrojoną cebulą do kapusty.
  • 2. Następnie dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
    Po około pięciu minutach spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić.

Komentarze

Podobne przepisy