Krówkowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Inna odsłona muffinek.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 jajka
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
    kilka kropel olejku waniliowego
    pół kostki masła
    1 i 3/4 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół szklanki mleka

    12 krówek

Krówkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy jajka, dodajemy mleko i mieszamy. W dalszej kolejności dodajemy cukry, mieszamy. Dodajemy rozpuszczone masło i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy .Przekładamy do 12 papilotek. W środek wciskamy 1 krówkę. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy